Франция ще скъси преднината на Сърбия с победа в Белград


.

Франция ще скъси преднината на Сърбия с победа в Белград

Сряда вечер е най-важният мач за Сърбия в Група 7 на световните квалификации. Западните ни съседи посрещат Франция като победа ще им гарантира директно класиране за Мондиала два кръга преди края. Дори равенството е добро за състава на Радомир Антич. То ще запази преднината от 4 точки на върха, а до края остават само два мача – домакинство на Румъния и гостуване на Литва.

В миналия кръг от квалификациите Сърбия почиваше. Последният мач на Белите орли бе през август – контрола срещу ЮАР, спечелена с 3:1. Сърбите са в убийствена серия от 6 поредни победи ито над тимове като Румъния, Швеция и Австрия.

Французите нанесоха досега единствената загуба на Сърбия, побеждавайки с 2:1 в Париж. Въпреки това “петлите” допуснаха доста грешки и поради това изостават. Най-фрапираща бе загубата им от Австрия с 3:1 на старта. Все пак “петлите” едва ли ще изпуснат поне втората позиция, а срещу когото и било на баража те са фаворит. Особено след хикса у дома с Румъния, който на практика изхвърли северните ни съседи от Световното.

Леко налудничавият Реймон Доменек има известни проблеми. Той е на прага на уволнение, тъй като очевидно е загубил доверието на френската общественост, а и все повече губи това на футболистите в отбора. Вероятно обаче Доменек си е направил хороскоп (той е запален по астрологията), който му е показал бъдещи успехи и затова е решил да не подава оставка от сега.

Най-важният отсъстващ в сръбската селекция ще бъде Мирко Пантелич. Нападателят на Аякс не е във форма, тъй като цял олято си търсеше нов клуб. Подобно е положението и с Миралем Сюлеймани. Божко Янкович е с тежка контузия в коляното. Той е аут до февруари.

Едва ли Доменек ще прави сериозни промени от мача с Румъния в събота. Жулиен Ескюде получи лека контузия в мача, в който си вкара автогол. Така Ерик Абидал ще запълни центъра на защитата. Вероятно като титуляр ще започне звездата Рибери, който бе резерва срещу румънците. В атака може би ще видим и Карим Бензема на мястото на Андре-Пиер Жиняк. 

По традиция Futbol TV се наема да прогнозира главно непредвидими срещи. Тази определено е такава. Казват, че формата е временна, а класата вечна. Такъв е случаят и сега. Сърбите са в страхотна серия, но Франция си е Франция. Гостите имат по-голяма нужда от трите точки и съседите ни може би ще играят по-предпазливо, дори за равен. Това е примамлив залог, но победата за Франция изглежда най-вероятна.

Последни 5 мача:
Сърбия: ППППП
Франция: РППЗП

Коефициенти в bwin:

Сърбия – 3,10
Равен – 3,10   
Франция – 2,20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
66