Йоветич: Заслужено загубихме от България


.

Йоветич: Заслужено загубихме от България

Авторът на единствения гол за Черна гора Стеван Йоветич единствен изрази желание да коментира поражението на тима си с 1:4 срещу България. Ето какво сподели нападателят на Фиорентина след мача.

Вашият коментар за мача?

- В началото имахме 4-5 чисти възможности за гол, които не оползотворихме. По-късно не можахме да се справим с натиска на българите. Така, че резултатът 4:1 е справедлив с оглед на това, което България показа след изравнителния гол. Сбъднаха се прогнозите, че ще направите всичко възможно да ни победите пред собствена публика.

Отбелязахте много красив гол с далечен удар?

- Да, наистина попадението не беше лошо, но не ни помогна да победим или да завършем наравно. В този смисъл не съм осбено доволен. Ако бяхме вкаралипоне още един гол, не съм убеден дали вашите национали щяха да имат или да обърнат мача.

Защо никой от съотборниците ви от Черна гора не пожела да каже мнението си за двубоя. Всички изглеждаха доста разочаровани.

- Норамално е след такъв резултат да не им се говори. След моя гол изненадващо дори за самите нас се получи голям спад в играта ни, тимът на България се окопити и изравни в минутата добавено време.Този гол имаше голям психологически ефект. Ако вашият защитник не беше вкарал, не се знаеше какво може да стане по-нататък в мача. Но и съдията можеше да свири по-рано.

Какво имате предвид?

- Четвъртият показа една минута продължение на първото полувреме, а вие изравнихте в 48-ата минута. Главният рефер се готвеше да свири за край, когато вие изравнихте. Не искам да се оправдавам, но този ваш гол много ме ядоса и затова ритнах топката към центъра. Получих затова жълт картон.

Кого бихте отличили от българите?

- Сигурно няма да сгреша, ако кажа, че във вашите редици най-ярката звезда беше Димитър Бербатов. Игра като истински капитан и изработи почти всички голове на отбора си. Разбрах, че журналистите са го определили за играч на мача. Много правилен избор.

Вкарвате доста голове в последно време. Явно сте в добра форма.

- Дори и да е така, щом се загубили за мен няма никакво значение дали съм вкарал или не. Защото феновете ни гледат резултата, а не кой е голмайстора на почетния гол.

Вие сте само на 20 години, а в Италия пресата вече ви сравнява с един от кумирите на Фиорентина, наричайки ви новия Роберто Баджо.

- О, смятам, че до Баджо сме още далеч. Едва втори сезон съм с екипа на Фиорентина и ме чака още много работа, за да достигна когото и да било. Що се отнася до Баджо, то аз не се стремя да го наследя. По-скоро бих искал да достигна майсторството на Предраг Миятович и на президента на нашата федерация Деян Савичевич.

ИВАЙЛО СЯРОВ

 

  Сподели
266