Историческите данни определят Франция за победител


.

Историческите данни определят Франция за победител

Сребърният призьор от последният Мундиал националният отбор по футбол на Франция се подготвя за два важни мача: в събона в Сен-Дени трикпльорите приемат националният отбор на Румъния, които загубиха всякакви шансове за класиране и оради това французите са вперили взор към най-важния мач от цикъла - гостуването на силната сръбска дружина.

"Чакат ни само сериозни срещи. И отборът прекрасно знае, че трябва да победим. Подложени сме на сериозен натиск, но кога ли не е било така. Ние свикнахме", казва Никола Анелка.

Този натиск всъщност е плод на неубедителните игри в началото на квалификациите в резултат на което французите са втори и на 5 точки от лидера Сърбия.

"Пролича си от първия мач, че можем да правим резултат, в това число благодарение на техниката, която притежават много футболисти. Румъния като индивидуалисти са много добри, Поради това всички съзнаваме, че едва ли ще се получи лека разходка в срещата ми с тях", казва пък Скилачи.

Истината обаче е, че румънците не могат да победят французите вече 37 години. Последните две срещи не правят изключение- на предишното Европейско и след това на старта на сегашния квалификационен цикъл завършиха наравно. Но равният сега резултат няма да устрои никой от двата отбора. В събота вечер и двата съперника няма да се бранят, а ще се хвърлят в здрава битка, още повече, че срещите между тях са били винаги оспорвани.

Креслото под Доменек се клати с невиждана амплитуда, но ръководителите на френския футбол продължават да му се доверяват, поради което треньорът е събрал най-доброто с което разполага. Няма да играят обаче Вийера и Лорис , на последният контузията все още не е отшумяла

"Нямаме голям избор. Отдавна във всеки мач трябвада влагаме много усилия за да вземем трите точки. Много искаме да попаднем на Световното, а за да сторим това трябва да победим румънците задължително", признава Патрис Евра.

Франция не е пропускала Световно първенство от 1994 година когато бе изхвърлена от Стоичков и компания, и нищо не пречи отново да се класират. Но само при победа срещу Румъния, след което могат да започнат да мислят за срещата със сърбите.

Румънците нямат шансове: на шест точки от Франция в класирането те ще игтраят само за престиж. Лошата новина е, че участие няма да вземе Муту, но дано все пак северните ни съседи намерят нужната мотивация и да се противпоставят достойно на французите.

Знакът различен от единица ще бъде голяма грешка и прогнозата ми е твърда победа за Франция.

Прогноза Франция - Румъния 2:1


Коефициенти в bwin:
Франция 1,45
Равен 3,75
Румъния: 7,00

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
95