Катар: По това време на годината не е толкова горещо


Н. Гавазов

Катар: По това време на годината не е толкова горещо

Катар е готов да проведе Мондиал 2022 през зимата. Както е известно, във ФИФА все по-сериозно се плашат от горещото слънце в тази част на света. Миналата седмица генералният секретар на организацията Джани Инфантино заяви, че Световното първенство по футбол през 2022 година трябва да се проведе през зимата, тъй като при 50-градусова жега футболистите не могат да покажат най-доброто от себе си.

Генералният секретар на организационния комитет по провеждане на Мондиал 2022 Хасан ал-Таваиди подкрепи предложението, заявявайки за готовността да се отиде към този безпрецедентен ход.

"Футболната общественост не един и два пъти е заявявала, че идеалният вариант е да се проведе турнира през зимата. Ние сме готови да седнем на масата на преговорите и да обсъдим този вариант. Все пак това е Световно първенство, а не шампионата на Катар - ако не чуем мнението на останалите, ще проявим неуважение към турнира", заяви Ал-Таваиди.

"Когато подавахме заявката за провеждане на турнира, разчитахме, че той ще се състои през юни. По това време на годината в Доха не е толкова горещо. Много туристи пристигат тук и никой не е изгорял от слънчевите лъчи", заяви функционерът.

 

  Сподели
111