Росел: Барселона е отворен за зимен Мондиал


Н. Гавазов

Росел: Барселона е отворен за зимен Мондиал

Президентът на Барселона Сандро Росел сподели позицията си относно зимното провеждане на Мондиал 2022. Както е известно, изборът на Катар за домакин на Световното първенство по футбол през 2022 година продължава да поражда полемики - от това, че арабската държава вероятно е подкупила членове на изпълкома на ФИФА при гласуване за избора на домакин на състезанието, до лошите метеорологични условия през лятото в Катар, което пък доведе до подхвърляне на идеята първенството да се състои през зимата.

Това обаче се посреща с неодобрение от по-голяма част от футболната общественост, тъй като излага на риск провеждането на националните шампионати, но президентът на Барселона Сандро Росел призна, че неговият клуб е отворен към подобен вариант.

„По принцип, Световното първенство трябва да се проведе през лятото. Но Барселона, а и други клубове са открити за провеждане на турнира през зимата и сме готови да обсъдим това. Имаме две-три години, за да разработим подробно детайлите и да вземем решение", заяви Росел за АР.

 

  Сподели
143