България спечели нова точка в Прага


В. Мухарски

България спечели нова точка в Прага

Чехия и България не успяха да се победят в среща от груповата фаза, завършвайки наравно 0:0 пред малко повече от 16 000 зрители на "Дженерали Арена" в Прага. И двата тима могат да съжаляват за това реми, тъй като и пред двете врати имаше положения за гол.

Czech Republic's Rezek and Milanov of Bulgaria fight for the ball during their 2014 World Cup qualifying soccer match in Prague

В края на първата част трикольорите бяха близо до откриване на резултата. Георги Илиев центрира отлично, а Бодуров игра с глава, и прати топката близо до гредата, но Манолев не успя да я засече и да я прати във вратата на Петер Чех.

В 51-ата минута Иван Иванов стреля с глава, след пас от ъглов удар, но не насочи добре топката, Ивелин Попов опита да направи добавка, но бе в засада. В 56-ата минута Георги Миланов пропусна добра възможност след като засече центриране на Манолев, но не намери рамката на вратата.

Czech Republic Bulgaria WCup Soccer

Последваха силни минути на домакините. В 70-ата минута Иван Иванов предотврати гол във вратата на българите. Сивок стреля с глава, но защитникът на Партизан от голлинията, също с глава, успя да избие. В 74-ата Дарида стреля отдалеч, но Михайлов демонстрира блестящ рефлекс и спаси.

Czech Republic Bulgaria WCup Soccer

В 82-ата минута Лафата излезе сам срещу Михайлов, елиминира го, но предпочете да подава и Минев изчисти. В добавеното време Михайлов отново спаси България от попадение и по този начин двата тима си поделиха по точка.

  Сподели
212