Мортен Олсен призна от кого се страхува


Н. Гавазов

Мортен Олсен призна от кого се страхува

Старши-треньорът на националния отбор на Дания Мортен Олсен определи Андреа Пирло и Марио Балотели като ключови играчи за Италия в предстоящата световна квалификация между двата отбора днес. Както е известно, тази вечер „адзурите" и „червеният динамит" ще се срещнат на „Сан Сиро" и наставникът на скандинавците е пълен с уважение към домакините.

„Пирло със сигурност е важен играч. Ако той успее успешно да дирижира играта на Италия, ще бъде трудно за нас да спечелим. Ние се подготвяхме в стремежа си да неутрализираме не само Пирло, а целия тим. В края на краищата, ако не му потръгне играта, Италия има още Даниеле Де Роси. Просто ще трябва да се справим с всички", каза Олсен на снощната си пресконференция.

„Що се отнася до Балотели, той е страхотен талант и аз се боя от него. Той е силен пред гола и може да реши изхода на играта с един гол или с пропуск. Той е фантастичен", допълни специалистът.

Основната заплаха от страна на Дания вероятно ще бъде Никлас Бендтнер, играч на Ювентус, който изигра само няколко минути през този сезон.

„Той направи правилния избор, като се присъедини към Ювентус, но също така е трудно да се намери титулярно място в един печеливш отбор, в който има и други добри нападатели. Но той ще го направи, защото има различни характеристики на другите", коментира Олсен.

Връщайки се назад към мача, наставникът на скандинавците призна, че е притеснен от статистиката, според която Италия е без загуба у дома си в квалификации от 1999 г. насам.

„Никога не е лесно да се изправиш пред отбор като Италия, особено когато са във форма. В такива мачове ти трябва и много късмет", коментира той.

Дания, обаче причини проблеми на Италия в миналото, а спорното равенство 2:2 с Швеция на Евро 2004 изхвърли италианците от състезанието. Журналистите не пропуснаха да засегнат темата, която и досега не давай покой на тифозите.

„Не ме е страх да кажа това, което наистина мисля. Мачовете срещу Швеция винаги са големи за нас и ние направихме всичко, което можехме да спечелим. Швеция се справи добре и направиха 2:2. Просто тогава това се случи", завърши Олсен.

 

  Сподели
82