България ще запише ново равенство


В. Мухарски

България ще запише ново равенство

Чехия - България
Стадион: "Дженерали Арена", Прага
Дата: 16.10.2012г.
Час: 21:00
Съдия: Владислав Безбородов (Русия)

На България предстои гостуване на Чехия в световна квалификация. Победата е необходима и за двата тима, с оглед на класирането в група "B". Трикольорите заемат второ място, докато чехите са трети - само на точка един от друг. Домакините са доста амбицирани да спечелят срещата като селекцинерът на отбора Михал Билек явно няма особено добро мнение за българския национален отбор.

"За българите двубоят срещу нас е един вин - последен шанс да останат в играта. Напрежението ще е върху тях, тъй като вече изгубиха 4 точки на собствен терен и са наясно, че ако ги победим, задачата им става много сложна. Ще трябва да печелят точки като гост на Италия, Дания и Армения, а това ще е почти непосилно за тях. Една победа във вторник ще направи ситуацията в групата много изгодна за нас", предвиди Билек.

Звездата на тима Петр Чех също коментира срещата между двата тима. "Равенството срещу Италия беше добре дошло за България, а трябва да се има едно ум, че те  почти цял мач са играли с човек по-малко срещу Дания, така че и 1:1 също не е лош резултат. За момента единственото сигурно е, че италианците са фаворит в групата", каза стражът на Челси.

Селекционерът на България Любослав Пенев е на мнение, че отборът му е добре подготвен за срещата с чехите. "Отиваме за точки в Чехия. Предстои ни изпитание с поредния противник. Съперникът е по-различен от Дания. Не можем да ги сравняваме. Не искам да коментирам техния треньор. Той гледа своя отбор, аз моя. Налагаме нашия си стил. Аз и момчетата сме спокойни и уверени. Добре сме подготвени и ще дадем най-доброто", заяви наставникът на "лъвовете" относно провокациите от чешка страна.

Пенев има доста въпросителни преди срещата. Селекционерът няма да може да разчита на контузения Емил Гъргоров. Петър Занев също е под въпрос за срещата, а освен това Иван Бандаловски и Веселин Минев са наказани. Въпросителната пред Любо е кой да играе като краен бранител - Илия Миланов или Михаил Венков. Бранителят на Литекс, който се появи като смяна срещу "Червения динамит", е с по-големи шансове да започне мача с Чехия от бека на ЦСКА. Мястото на Бадема отново ще бъде дадено на Димитър Рангелов, който вкара гола при победата над Дания.

Добрата новина за щаба на българите е, че в състава, след изтърпяно наказание, се завръща Светослав Дяков. Той ще заеме обичайната си позиция пред защитата, а Георги Илиев, който започна като титуляр в петък вечер, ще седне на пейката.

Статистиката сочи, че последната победа на България над този противник е през 1988 година, когато сегашният селекционер на тима - Любо Пенев се разписва при успеха с 2:0 в контрола. В последната среща между двата тима Чехия побеждава с 3:1, отново в контрола.

ПРОГНОЗА: ЧЕХИЯ - БЪЛГАРИЯ 1:1

Последни 5 изиграни срещи:
 
Чехия:
 
21 юни Чехия - Португалия 0:1 (Евро 2012, 1/4-финал)
15 август Украйна - Чехия 0:0 (Приятелска среща)
08 септември Дания - Чехия 0:0 (Квалификация за СП 2014)
11 септември Чехия - Финландия 0:1 (Приятелска среща)
12 октомври Чехия - Малта 3:1 (Квалификация за СП 2014)
 
България:
 
29 май България - Турция 0:2 (Приятелска среща)
15 август България - Кипър 1:0 (Приятелска среща)
07 септември България - Италия 2:2 (Квалификация за СП 2014)
11 септември България - Армения 1:0 (Квалификация за СП 2014)
12 октомври България - Дания 1:1 (Квалификация за СП 2014)

Досегашни срещи:
 
Чехия - България
 
16 срещи
7 победи за Чехия
3 равенства
6 победи за България
Голова Разлика: 24:16 за Чехия

Коефициенти от bet365:
Чехия - 1.61
Равен - 3.60
България - 6.00
 
Коефициенти от Offsidebet:
Чехия - 1.62
Равен - 3.40
България - 5.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
147