Пенев: Ще бием Армения


Н. Гавазов

Пенев: Ще бием Армения

Старши-треньорът на националния отбор на България Любослав Пенев изрази пълната си увереност в успех срещу Армения. Както е известно, двата тима ще се срещнат във вторник в мач от квалификационния турнир за класиране за Мондиал 2014 и след равенството с Италия, оптимизмът сред националите е повече от голям

„Армения е загадка е за тези, които не се интересуват, но не и за нас. Следил съм ги преди да разберем, че са ни съперници и трябва да ви кажа, че имат много дисциплиниран отбор и няма да е лесно. Очаквам ред и изразходване до края на мача - това, което се получи преди няколко дни.Никога не казвам задължително трябва да се бие, защото може да притесни футболистите. Подготвяме се и играем само за победа. Ако не се получи е друго, но това, което тренираме, е да побеждаваме съперника", заяви Пенев по време на днешната си пресконференция.

„Не съм забелязал момчетата да имат излишни емоции. Загубихме 2 точки, не спечелихме 1, но това вече е история. Това, което говорим сега е, че трябва да повторим силния мач. За да имаме краен резултат трябва да имаме точки, а аз съм сигурен и убеден, че ще победим, играейки със същата мобилизация. Не сме чели отзивите след мача с Италия. Хубавото е, че попадаме в полезрението на хората. Изграждаме отбор с по-различни футболисти, с нов стил на игра и аз съм доволен от това, което виждам. Сигурен съм, че момчетата могат още и това не е таванът на техните възможности. Аз съм оптимист и вярвам в това, което работим. Това в никакъв случай не е случаен резултат", допълни треньора.

„Редно е стадионът да бъде почти пълен, момчетата се нуждаят от подкрепа. Феновете са темпераментни, знаят как да поддържат отбора и това дава импулс във важни моменти", каза още Пенев.

 

  Сподели
75