Прандели продължава с експериментите в състава


Н. Гавазов

Прандели продължава с експериментите в състава

По всичко изглежда, че старши-треньорът на националния отбор на Италия Чезаре Прандели ще продължи с експериментите си в отбора и във втория мач от квалификационната кампания на „адзурите" за Мондиал 2014 срещу аутсайдера в групата Малта. Както е известно, в петък вечер срещу другия аутсайдер България специалистът заложи също на експериментален състав и резултатът е, че европейският вицешампион за малко не загуби мача в София.

Съобщенията, които идват от лагера на италианците сочат, че атаката на „Скуадра Адзура" във вторник ще се води от Пабло Освалдо и Матиа Дестро. Двамата футболисти играят заедно в Рома, а факта, че 21-годишния Дестро има само един мач с националната фланелка изобщо не притеснява Прандели.

Очакванията са също така италианците да започнат от първия съдийски сигнал със схема на игра 4-3-1-2, а не както срещу България да преминат към тази тактическа постройка в хода на мача. При това положение вероятно Алесандро Диаманти ще започне като трекуартист, което означава, че на определен етап от срещата с Малта „Скуадра Адзура" ще атакува с трима нападатели.

Изключително любопитни са новините относно по-задните позиции. Според не потвърдена информация, Матиа Касани и Федерико Пелусо ще заменят Кристиян Маджо и Емануеле Джиакерини. Футболистът на Фиорентина има десет мача за националния отбор за последните три години, докато играчът на Аталанта направи своя дебют срещу България, влизайки като резерва в средата на второто полувреме.

Де Роси вече беше изпратен у дома си след като получи травма на бедрото в София, а това означава, че почти сигурно на негово място ще започне Антонио Ночерино. При това положение ще е интересно да видим и позициите на Маркизио и Пирло, чиято сила е игра един до друг. Ако Касани застане на десния фланг на отбраната, тогава най-вероятно Пелусо ще бъде в средата на терена, а това означава, че Маркизио и Пирло отново ще бъдат разделени - ход, който не донесе нищо добро на италианците срещу българите.

 

  Сподели
143