Бардзали: Италия ще се завърне след снощното бедствие


Н. Гавазов

Бардзали: Италия ще се завърне след снощното бедствие

Андреа Бардзали оправда равенството с България с грешки в тактическата постройка на Италия. Както е известно, в среща от квалификациите за Мондиал 2014 двата отбора завършиха при резултат 2:2, а „Скуадра Адзура" дори беше на прага да претърпи поражения, когато през последните 20 минути трябваше да играе с човек по-малко заради контузията на Де Роси.

„Като се има предвид, че играхме с десет човека, точката си е напълно прилична. Но не играхме играта, която се очакваше от нас. След като поведохме в резултата трябваше да вкараме още два гола и да приключим мача, но вместо това ние се прибрахме дълбоко и оставихме българите да водят играта", заяви Бардзали за Radio Mana Mana.

Както е известно, италианците започнаха мача със схема на игра 3-5-2, но в края на първото полувреме преминаха към 4-3-1-2, а след почивката заложиха изцяло на по-консервативната 4-4-2, което според защитника е изиграл негативен ефект.

„Често се случва да променяме постройката си в хода на мача, но се оказа, че срещу българите не биваше да го правим. Опитахме се да изнасяме топката с дълги подавания, лесно я губехме и я оставихме да я контролират повече отколкото беше необходимо. Трябваше да се движим повече при тази тактика, но не го направихме и те овладяха инициативата. Имахме трудни моменти и така и не успяхме да се приспособим към новата тактика. Правехме много грешки и можехме да се представим много по-добре. Но този мач ще ни разтърси и ние ще докажем, че Италия може да се завърне след снощното бедствие", каза още бранителят на Ювентус.

  Сподели
108