Буфон: Българите ни накараха да ги уважаваме


Н. Гавазов

Буфон: Българите ни накараха да ги уважаваме

Джанлуиджи Буфон похвали играта на българския национален отбор, призна грешката си при първия гол и намекна, че съотборниците му са подценили своя противник. Както е известно, снощи двата отбора се срещнаха в световна квалификация и не успяха да се победят, завършвайки при резултат 2:2, който според повечето специалисти е напълно справедлив на фона на играта, която показаха възпитаниците на Любослав Пенев.

България не заслужаваше да загуби. През последните 20 минути ние дори рискувахме да претърпим поражение, оставайки с десет човека. Разбира се, искахме да започнем кампанията си с победа, но равенството също е резултат", заяви Буфон в интервю за RAI.

„Първият гол се получи много странен. Топката сменяше траекторията си във въздуха и поради това реших да стоя на мястото си до самия край. Но... можех да изиграя положението и по-добре", каза още вратарят на Италия.

„Българите играха добре, много добре и ни накараха да се отнасяме към тях с уважение. Но сами сме си виновни, защото ги оставихме прекалено често да ни контраатакуват, а това им позволи да започнат да си вярват. Не сме искали да ги подценяваме, тъй като имаме опита и знаем, че в такива мачове трябва да се внимава. За съжаление, теорията твърде често се различава от това, което се случва на практика", завършва Буфон.

  Сподели
111