Маджо: Знаехме, че срещу България ще е трудно


Н. Гавазов

Маджо: Знаехме, че срещу България ще е трудно

Кристиан Маджо оцени изпълнението си в снощния мач с България на „6 от 10". Както е известно, двата тима завършиха при резултат 2:2 в среща от първия кръг на квалификационна група В за Мондиал 2014 след като Манолев откри резултата в 30-та минута, а в края на полувремето Освалдо вкара два гола и даде преднина за „Скуадра адзура". В 66-та минута Миланов пък се възползва от грешка в италианската защита и възстанови равенството.

„Знаехме, че това ще е много труден мач и те ще бъдат много мобилизирани и ще хвърлят всичките си усилия, защото играят срещу Италия. Ние се сблъскахме с някои проблеми, но в крайна сметка може да бъдем доволни от резултата", заяви Маджо за RAI.

Крилото на Наполи коментира и ситуацията, когато „адзурите" смениха тактическата постройка от 3-5-3 на 4-4-2 и на практика Маджо остана извън игра.

„Променихме системата в хода на мача, с което приехме играта в собствената си половина. Получи се много досадно. Но основната причина не е, че заиграхме с четирима в защита. Винаги може да се справим по-добре. Лично аз си давам оценка 6 от 10. Не играхме много по-десния фланг, но през седмицата тествахме различни варианти и в мача се опитахме да ги приложим", каза още италианският национал.

„Бяхме напрегнати, така е. Знаехме, че не правим нещата както трябва и е нормално да се изнервим. Но за да запазим спокойствие ще трябва да играем по-спокойно и с по-малко грешки", завършва Маджо.

  Сподели
126