Освалдо: Наполовина съм щастлив


Н. Гавазов

Освалдо: Наполовина съм щастлив

Нападателят на Италия Пабло Освалдо заяви след снощния мач с България, че въпреки отбелязаните си два гола, се чувства наполовина щастлив заради равенството 2:2. Голмайсторът призна също така, че двубоят е бил много труден и след почивката той и съотборниците му са предоставили инициативата на своя противник.

„Щастлив съм заради двата си отбелязани гола. Ясно е, че беше по-добре да победим, така че аз съм наполовина щастлив тази вечер. Обикновено вкарвам красиви голове, но сега те не бяха точно такива, но въпреки това са си голове", заяви Освалдо за държавната телевизия RAI.

Нападението на Италия беше изградено от Освалдо и Джовинко, които за първи път играят заедно в първия отбор на страната си и Пабло коментира този факт.

„Имахме някои добри взаимодействия със Себа, въпреки че на моменти не можехме да си намерим място. Все пак се разбирахме добре и за това ни помогна съвместната игра навремето в младежкия национален отбор. С Дестро нещата бяха по-различни, защото неговите характеристики са различни и той обича да играе повече като център нападател, но той има добро чувство към паса", каза още нападателят.

„Признавам си, че играхме бавно и не по начина, по който обикновено Италия го прави. България ни подложи на натиск и това ни създаде проблеми. Искам да посветя головете на дъщеря си Виктория, която всеки път когато отива на църква се моли за мен и пали свещ", допълва Освалдо.

 

  Сподели
77