Пенев: Зaслужавахме победата


Н. Гавазов

Пенев: Зaслужавахме победата

Старши-треньорът на националния отбор на България Любослав Пенев заяви веднага след срещата с Италия, че неговите възпитаници са надиграли своя противник и са заслужавали да спечелят мача. . Както е известно, двата тима завършиха при резултат 2:2 в среща от първия кръг на квалификационна група В за Мондиал 2014 след като Манолев откри резултата в 30-та минута, а в края на полувремето Освалдо вкара два гола и даде преднина за „Скуадра адзура". В 66-та минута Миланов пък се възползва от грешка в италианската защита и възстанови равенството.

"Искам най-напред да похваля момчетата за играта, а публиката за това, че дойде и ни подкрепи. Играхме по-умно, по-добре изпълнихме тактическите указания. Но искам да отбележа действията на главния съдия, който тази вечер признаваше само един цвят. Имаше нарушение в наказателното поле, подмина го, затваряш си очите за нарушения срещу нас в тяхното поле, а свиреше много лесни срещу нас", каза Пенев пред БНТ.

„Не съм доволен от резултата, но по-добре една точка, отколкото нищо. Създадохме изключително много положения, които трябваше да вкараме. Категорично заявявам, че надиграхме Италия и заслужавахме победата. Головете им дойдоха от смешни, късметлийски ситуации. Точката? Какво да ви кажа, аз съм максималист, трябва да побеждаваме, след като това не успя да се случи, приемам и тази точка. Сега обаче гледаме напред", продължава наставникът на „трикольорите".

„Какво да изчистим срещу Армения? Нищо! Просто трябва да продължим да играем по начина, по който го направихме тази вечер", каза още Пенев.

  Сподели
122