Прандели: Точката е ценна


Н. Гавазов

Прандели: Точката е ценна

Старши-треньорът на Италия Чезаре Прандели призна, че воденият от него отбор е спечелил ценна точка срещу България. Както е известно, двата тима завършиха при резултат 2:2 в среща от първия кръг на квалификационна група В за Мондиал 2014 след като Манолев откри резултата в 30-та минута, а в края на полувремето Освалдо вкара два гола и даде преднина за „Скуадра адзура". В 66-та минута Миланов пък се възползва от грешка в италианската защита и възстанови равенството.

„Едната точка е много ценна, особено след като се има предвид, че ние винаги имаме малко проблеми в началото на кампанията си. Това е жалко, защото имахме възможност да направим нещата 3:1 я наша полза и щях да имам малко въпроси тогава. Играхме под нашето темпо и не бяхме точни в пътищата си, но преди всичко позволихме на българите да се движат много", заяви Прандели пред държавната телевизия RAI.

Италия започна със схема на игра 3-5-2, но постепенно премина към тактическа постройка с четирима защитника. Наставникът на Италия призна, че точно тогава българите са взели инициативата в свои ръце.

„Когато заиграхме 4-4-2 България се изтегли по-напред по фланговете и пренесе играта по-близо до нашата врата. Тогава започнаха проблемите за нас. Освалдо и Джовинко? Доволен съм от тях. Продължаваме да работим върху тяхното партньорство. Срещу Малта не знам кой ще използвам. Искам да видя как ще протече възстановяването на младите играчи, защото те хвърлиха много сили в този мач", завършва Прандели.

  Сподели
68