Прандели обясни защо Касано няма да играе срещу България


Н. Гавазов

Прандели обясни защо Касано няма да играе срещу България

Старши-треньорът на националния отбор на Италия Чезаре Прандели обясни защо Антонио Касано е бил оставен извън неговия тим за началото на квалификационната кампания на „Скуадра Адзура" за Мондуал 2014. Както е известно, европейските вицешампиони ще се изправят в следващите осем дни срещу аутсайдерите в групата България и Малта, но новото попълнение на Интер не намери място в групата за двата мача.

„Касано заяви, че в момента е готов само на 50-60 на сто, а в този момент аз не разполагам с време за възстановяване на играчите, защото ние трябва да побеждаваме, ако искаме да се класираме. Той само трябва да намери формата си, а след това вече всичко ще зависи от тактическите решения", заяви Прандели по време на днешната си пресконференция.

„Не мога да поема риск в тези квалификации по отношение на играчи, които не се намират в перфектно физическо състояние, Залогът е голям. Джорджо Киелини и Тиаго Мота също отпадат, защото те не са във форма след Евро 2012", каза още наставника на Италия.

Отсъствието на Касано и Марио Балотели доведе до там в тима да бъдат поканени Пабло Освалдо от Рома и Джампаоло Пацини от Милан.

„Искам да подчертая с тези две селекции, че всеки има шанс за изява. Мислихме как ще изглежда нападението и стигнахме до извода, че най-добре ще е Освалдо и Пацини да играят заедно", продължи специалистът.

Прандели използва тактически постройки 3-5-2 и 4-3-1-2 по време на Евро 2012 и призна, че няма намерение да прави някакви промени и отбора ще продължава да играе по същия начин както досега.

„Искам отбора ми да играе по-интензивно, така че ще се нуждаем от тактически алтернативи. Ще опитам няколко нови неща, но няма да променям нещо кой знае какво. Дори сега не мога да ви кажа с трима или с четирима защитници ще играя в петък", сподели още Прандели.

 

 

  Сподели
97