Родните национали уверено се движат към дъното


Н. Гавазов

Родните национали уверено се движат към дъното

Националният футболен отбор на България върви уверено надолу в класацията на ФИФА и е на път да излезе от Топ 100. От последната ранглиста на Световната централа става ясно, че „лъвовете" губят още две места и в момента се намират на 94-та позиция с 373 точки, което е само с 36 пункта повече от един от конкурентите ни - представителния тим на Антигуа и Барбуда, който заема 100-то място.

Перспективите пред родните национали да избегнат срама и да не попаднат в групата на колоси като Руанда, Белиз, Таити, Лихтенщайн, Тонга, Фиджи, Аруба и други са нищожни, имайки предвид програмата на „лъвовете" до края на годината - освен приятелския мач с Кипър на 15 август, националите ще изиграят още четири двубоя, които са част от квалификациите за Мондиал 2014. В тях играчите на Любослав Пенев ще премерят сили с финалистите на Евро 2012 Италия, Дания и Чехия и единственият по-лек съперник е този на Армения.

Имайки предвид предстоящите двубои, много е трудно да си представим, че националите ще успеят да настигнат и задминат намиращите се пред тях в ранглистата на ФИФА тимове на Оман, Северна Корея, Буркина Фасо, Ирак, Албания и други страни, в които очевидно футбола се развива във възходяща линия за разлика от този по българските стадиони.

 

  Сподели
180