РФС утре излиза с официално съобщение за Манчини


Н. Гавазов

РФС утре излиза с официално съобщение за Манчини

Футболният Съюз на Русия (РФС) излезе с официално изявление относно спекулациите в медийното пространство с треньорския пост на националния отбор на страната. Както е известно, от седмица различни средства за масова информация тиражират свои версии за новия наставник на „Сборная", сред които са имената на Чезаре Прандели, Фабио Капело, Йоаким Льов и други специалисти, а през уикенда в списъка попадна и мениджъра на Манчестър Сити Роберто Манчини.

Това принуди РФС да излезе с официално изявление по този повод.

„Във връзка с многочислените съобщения в средствата за масова информация за евентуалните кандидати за поста старши-треньор на националния отбор на Русия и подписани с тях договори, РФС официално заявява:

1. Към настоящия момент никакви договори с евентуалните кандидати не са подписвани.
2. Във вторник, 10 юли на официалния сайт на Организацията ще бъде публикуван списък с треньорите, с които РФС ще започне преговори за сключване на договори", се казва в изявлението.

В същото време продължават да пристигат пикантни подробности за евентуалния договор на Манчини с РФС. Според не потвърдена информация, сделката с италианеца е щяла да бъде финансирана от „Газпром". Това е станало ясно миналия петък, когато за пореден път бившия президент на руския футбол Сергей Фурсенко не отговорил на обажданията към него и това принудило служители в РФС да разрежат касата на бившия си началник, където намерили и договора с Манчини. По-късно се оказало, че със сделката са запознати в министерството на спорта, но заповедта била да не се разгласява случая докато Манчини не подаде оставка като мениджър на Сити.

 

  Сподели
84