Борбен хикс срещу Ейре, още сме в играта!


А. Франгов

Борбен хикс срещу Ейре, още сме в играта!

България успя да стигне до равенството при важното гостуване на Република Ирландия на "Кроук Парк" в Дъблин. Българите бяха попарени още в 30-та секунда, след центриране от фаул и груба грешка на Томашич. Ричард Дън се възползва и откри резултата с глава.

След гола "лъвовете" изцяло доминираха съперниците си, но малшансът не позволи на нападателите в бяло да открият резултата. Три минути след гола на Дън Стилиян Петров стреля добре извън наказателното поле, но Шей Гивън изби с мъка. Последваха удари на Ивелин Попов и Благо Георгиев, но до гол така и не се стигна. В 17-та минута Живко Миланов получи тежка контузия след като се опита да напредне в наказателното поле на гостите. В последствие той бе сменен с Радостин Кишишев, а смяната се оказа ключова за развитието на двубоя. В 28-та минута дойде най-чистото положение за "трикольорите". Станислав Манолев напредна по крилото и след двойно подаване със съотборника си в Литекс Ивелин Попов центрира на дузпата, където Благой Георгиев стреля слабо и по земя, и топката не бе проблемна за Гивън. До края на полувремето родните национали продължиха да доминират над съперниците си, но така и не успяха да стигнат до вратата пазена от Гивън.

След почивката в игра се появи Велизар Димитров, който замени Ивелин Попов. Играта на България временно се раздвижи, но в последствие българите изпуснаха инициативата и няколко грешки в отбрана, главно на Томашич позволиха да домакините да застрашат вратата на Иванков. Вратарят на Бурсаспор обаче се справи перфектно със задачите си и опази вратата си от втори гол. Така се стигна и до "златната" 74-та минута за България. Кишишев намери перфектно с дълъг пас Стилиян Петров, той хитро подаде топката на Рангелов пред вратата, но преди топката да стигне до нападателя на Енерги Кевин Килбейн се разписа в собствената си врата за 1:1. Гостите успяха да запазят резултата и до края, като в последната секунда дори имаха шанс за победен гол. Телкийски центрира от фаул, а Рангелов за малко не засече топката във вратата на Ирландия.

Така България е на 7 точки от прекия ни конкурент за второто място в групата Ейре, с 4 точки от 4 равенства. Следващата среща на "лъвовете" е на 1-ви април (сряда) срещу Кипър на ст."Васил Левски" в София.

РЕП.ИРЛАНДИЯ - БЪЛГАРИЯ 1:1
1:0 - Дън (1')
1:1 - Килбейн (73'-авт.)
ЕЙРЕ
: Гивън,  МакШейн, Дън, О'Шей, Килбан, МакГийди(89-Киоу), Андрюс, Хънт, Уилън, Дойл, Кийн
БЪЛГАРИЯ: Иванков, Манолев, Ил. Стоянов, Томашич, Миланов (23-Кишишев), Телкийски, Ст. Петров, Ангелов, Георгиев (65-Макриев), Ив. Попов (В. Димитров), Рангелов 
ЖЪЛТИ КАРТОНИ:
Миланов, Манолев, Кишишев (България) 
СЪДИЯ:
Иван Бебек (Хърватия)
СТАДИОН: "Кроук Парк", 59 000 зрители 

АСПАРУХ ФРАНГОВ

  Сподели
231