Любо: Унгария е фаворит, България е в преходен период между две поколения


В. Мухарски

Любо: Унгария е фаворит, България е в преходен период между две поколения

Националният селекционер на България Любослав Пенев даде интервю днес пред български и унгарски медии за предстоящата среща с Унгария. Според наставника домакините са фаворите в тази среща, но въпреки това "трикольорите" ще се опитат да покажат характер.

"За мен като национален треньор е първи приятелски мач. Очаквам професионално поведение от страна на играчите ми към тази среща. Искам да видя как играчите са схванали това, което говорихме по време на тренировки. Пазим основния терен за мача. Утре ще имаме една лека тренировка на терена, на който ще играем. Искам играчите ми да са наясно какво ги очаква", започна Пенев.

"Аз не бях още национален селекционер и следях Унгария, на която малко не достигна, за да се класира на европейско - няколко точки. Добър отбор е. Ще срещнем сериозен противник с добри изпълнители, за това за мен тази среща с Унгария е много важна. С оглед на това, което показаха България и Унгария на квалификации и на теория нашия съперник е фаворит, но утре ще видим какво ще стане. Излизаме 11 срещу 11. На момчетата казах, че трябва да играем като колектив и искам отбора да покаже характер и да видя една основа за бъдещи успехи", добави още Пенев.

"Ние ще направим 3 или 4 приятелски срещи до започване на мачовете от групите - до месец септември. До тогава ще има още нови повиквателни. Идеята, която имам е една основна група от футболисти да може да бъде заедно 3-4 години, минимум. Това означава да играят едно 15 мача заедно. Едно ново поколение, което да може да предаде щафетата на следващото поколение. Българският национален отбор се намира в преходен период - между две поколения. Отборът ще тръгне напред", каза още Пенев.

"Имам яснота за стартовия състав, но няма да ви кажа. Утре ще стане известен - 2 часа преди мача. Днес всички играчи ще тренират пълноценно. Ивелин Попов ще изведе отбора като първи капитан, а втори капитан е Николай Михайлов", завърши селекционерът на България.

  Сподели
88