Любо Пенев: Ще имаме няколко схеми на игра срещу Унгария (снимки)


В. Мухарски

Любо Пенев: Ще имаме няколко схеми на игра срещу Унгария (снимки)

Нацоналният селекционер на България Любослав Пенев заяви, че отборът ще има няколко схеми на игра. Държавният ни тим замина днес от летище "София" за Виена, а от там ще се прехвърли на автобус до Дьор, където в сряда ще играе контрола срещу Унгария. В самолета се качиха 17 футболисти, а 5 от "чужденците" ще се присъединят към лагера на отбора на място.

"В прекрасно настроение сме, няма проблеми. Момчетата са доволни радостни, а аз съм много по-доволен, защото за тези два дена и половина свършихме много добра работа. Доволен съм от отношението, което видях в тези тренировки. Аз искам да видя първо поведението на футболистите по време на мача, по време на този 3-дневен лагер. Искам да видя как те ще успеят да реализират това, което тренирахме през тези дни", започна Пенев.

"Разбира се, много е важно резултатът да се покаже и да се види по време на мача. Имаме възможност и ще търсим победата. Не се отказвам от символичните три точки, но по-важното за мен е играчите тактически да изпълнят всички указания. Искам да изградим стил и отбора да бъде подготвен за всеки един мач без значение съперника", добави още националният селекционер.

"Това е контрола. Малко са ми контролите, но аз и онзи ден ви казах, че в националния отбор се работи така. Малко мачове имаме и аз трябва да наваксам в дните, които имаме. Ще затрупам играчите с изключително много информаниця. Както теория, така и на практика. Те трябва да бъдат подготвени", каза още Пенев.

"Унгария отдавна е разучен отбор. Няма да ви казвам силните и слабите им страни, защото информацията бързо ще се предаде в унгарската страна. Няма да им даваме жокери. Играят една ясна схема - 4-4-2. Поне последните четири-пет мача играят така, но това не означава, че и срещу нас ще излезнат в тази схема. Имаме доста информация за тях и то доста подробна", коментира Любо съперника.

"Нашата схема е променена и остава да я усъвършенстваме. Няма да играем по един и същ начин. Това трябва да е ясно. Имаме една, две, дори три начина на игра. Всичко зависи от футболистите, с които разполагам. Много е важно да знам, кои футболисти ще бъдат добре и според техните качества ще приложим най-подходящата техническа постройка.



Не е изключено да има дебют, но съм ограничен. Имам право на малко смени по време на срещата - 5+1, като една от тях е на вратар", завърши Любо Пенев.

Снимки: Илияна Енчева

  Сподели
107