Рууни може да пропусне Евро 2012


Н. Гавазов

Рууни може да пропусне Евро 2012

Фабио Капело изглежда, че все още обмисля дали да включи Уейн Рууни в отбора за Евро 2012, след като призна, че той ще вземе решение за това дали да вземе нападателя на Манчестър Юнайтед, след като излезе решението за обжалване наказанието, което получи играча. Както е известно, Рууни е наказан от УЕФА с дисквалификация от три мача заради червения си картон срещу защитника на Черна гора Джудович, което означава, че той ще трябва да пропусне всичките срещи на „Трите лъва" от груповата фаза на турнира.

Футболната асоциация обжалва срока на наказанието и в четвъртък Рууни ще се изправи пред европейските чиновници в Нион, за да разбере, дали тази дисквалификация ще бъде намалена.

По-рано Капело заяви, че ще избере Уейн, независимо от резултата от жалбата, но сега италианският специалист призна, че първо ще иска да чуе какво ще бъде решението на дисциплинарните органи на УЕФА.

„Аз трябва да изчакам и тогава ще видя какво ще правим. Надявам се, че Рууни ще присъства там (Б.ред. - Евро 2012). Наказание от три игри е много за мен и се надявам, че присъдата ще бъде намалена. Искам той да бъде на разположение за третия мач и вярвам, че нашия адвокат ще бъде правилно разбран", цитира Sky Sports думите на Капело.

 

  Сподели
92