Дън: Класирането на Ирландия на Евро 2012 е важно за страната


Н. Гавазов

Дън: Класирането на Ирландия на Евро 2012 е важно за страната

Играчът на националния отбор на Ирландия Ричард Дън сподели своето мнение за това, колко много означава за неговата страна класирането на Евро 2012. Преди девет години островитяните присъстваха на Световното първенство по футбол, където бе и защитникът, който обаче бе наблюдател на всички мачове на представителния тим на страната си.

„Моите племенници все още не са виждали Ирландия на финалите в големите турнири и за тях това ще бъде огромно събитие. Класирането на Евро 2012 ще поободри всички ирландци и се надявам, че ще подобри сегашното положение на страната. Може да се случи така, че да повторим евентуалния си успех чак след 15-20 години", заяви Дън за ВВС.

В състава на националния отбор на Ирландия за утрешната квалификация с Естония се очакват някои изменения: Кевин Дойл изтърпя наказанието си, Джон О'Шей се възстанови от травмата си, а Стивън Кели получи травма и ще пропусне мача. Леон Бест, който не игра в Талин, в момента лекува травма в клуба си Нюкасъл.

В същото време Джовани Трапатони призова играчите си да не се отпускат и подценяват съперника.

„Аз съм много щастлив, но трябва да почакаме още. Когато се класираме за Евро 2012, тогава може да отбележим това събитие. В момента нашата задача е решена на 50-51 %, а ако подценим съперника си - това е не спортсменско. Само ще кажа едно нещо на играчите си: „Помнете, че сте ирландци!", заяви Трапатони.

 

  Сподели
259