Прандели съобщи при какви условия ще покани Ди Натале в Скуадра Адзура


Н. Гавазов

Прандели съобщи при какви условия ще покани Ди Натале в Скуадра Адзура

Старши-треньорът на националния отбор на Италия Чезаре Прандели потвърди, че заради отсъствието на нападателите Антонио Касано и Джузепе Роси, съставът на „Скуадра Адзура" ще претърпи определени промени. Специалистът също така огласи причините, поради които той остави извън групата за предстоящите приятелски срещи лидера сред голмайсторите в Серия А Ди Натале.

„Касано ви изпраща много поздрави на всички. Той е спокоен и много мотивиран. Признавам си, че той много ми липсва. Едва сега забелязахме, че атмосферата без него е съвсем различна. Антонио е много скъп футболист за „Скуадра" и ние в мислите си ще бъдем с него. Надявам се, че той ще успее да се възстанови за Европейското през това лято", заяви Прандели за RAI.

"Ситуацията с Роси се отличава от тази с Касано. Ако Джузепе се намира в добра форма преди шампионата, то е логично да се предположи, че ще присъства там. В противен случай ще бъдам принудени да променим модела си на игра. Аз не искам да разкривам картите си пред съперниците и поради това не викам в отбора чисти нападатели. Джовинко се върна у дома, но аз разполагам със Пеп, който може да измени тактическата картина на играта", допълва наставникът на Италия.

„Балотели също ще получи шанс за изява, но аз не искам да му възлагам големи отговорности и предпочитам да го щадя. Всички нападатели, които са в мое разположение ще получат шанс за изява и да се докажат. Ди Натале? Аз няма да отричам, че той демонстрира невероятен футбол и има страхотен усет за гола. Но той е на 34 години. Разберете ме, че аз искам да се придържам към курса на подмладяване на състава, фокусирайки вниманието си към играчи на 25-26 години. Но ще ви призная и друго, ако Антонио до март има в кошницата си 25 гола, аз ще го поканя в националния отбор", призна Прандели.

 

  Сподели
82