Участие в реклама може да провали кариерата на национал


Н. Гавазов

Участие в реклама може да провали кариерата на национал

Националът на Индонезия Ирфан Бачдим е заплашен да остане извън футбола за период от шест месеца, а също така и да бъде глобен солено, заради отказа си да се яви на лагер-сбор на младежкия национален тим на страната си, съобщава новината авторитетният сайт за футболни новини Goal.com., позовавайки се на местни източници. Според информацията, 23-годишният футболист предпочел да се снима в реклама, вместо да се яви на заниманията, което разгневило шефовете на футбола.

„От вестниците разбрах, че съм избягал от националния отбор. Това не е вярно. Аз наистина искам да играя за тази страна. След мача с Кипър никой ен и е казвал, че трябва да играя за младежкия тим", написа Бачдим на страницата си в Twitter.

Въпреки това, председателят на дисциплинарната комисия на Футболната асоциация на Индонезия Саптоно заяви, че ако вината на играча бъде доказана, той няма да се размине с наказанието.

„Аз вече информирах Ирфан, че ако се установи нарушение от негова страна на правилата, той ще трябва да бъде наказан по силата на член 78 от дисциплинарния кодекс. Това означава, че ще бъде наказан да не играе шест месеца и глобен със 100 милиона рупии (Б.ред. - 8 235 евро)", заяви Саптоно.

„Поздравления! Пожелавам му успех в новата професия. Може би той е по-подходящ за тази професия. Това няма да повлияе на националния отбор. Ние трябва да останем твърди, защото никой не е специален. Така че, сбогом Ирфан", заяви от своя страна координаторът на представителния тим на Индонезия Хипи.

 

  Сподели
101