Димитър Пенев: Благо трябваше да каже кои точно са се намесвали


В. Мухарски

Димитър Пенев: Благо трябваше да каже кои точно са се намесвали

Членове на Изпълкома на Българския футболен съюз имат право да дават съвети относно състава на националния отбор, заяви почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев. Стратега даде интервю за БТВ по повод скандала с напускането на Благой Георгиев, който обвини ръководители от футболната ни централа, че редят състава на Михаил Мадански.

Пенев смята, че халфът на Терек е трябвало да назове кои точно са се намесвали. За състоянието на футбола у нас в момента, треньор номер едно на миналия век заяви, че вина имат всички - и ръководители, и футболисти:

"Цялостно трябва да се търси вината. Това всичкото се знае от ръководството, от футболистите. Всички носят отговорност. Много важно е треньорът да направи много добър подбор преди важните мачове. Имам моменти, когато може да не повика някоя звезда, но за важните мачове трябва сериозен подбор. През 1994 година станахме четвърти в света, защото имаше ред, но имаше и резултати. Това стана заради авторитета към мен и най-вече заради авторитета между съотборниците, заяви Пенев.

  Сподели
103