Боби Михайлов: Чака ни още много работа


В. Мухарски

Боби Михайлов: Чака ни още много работа

Петима национали бяха освободени от лагера на националния отбор след загубата с 0:3 от Украйна в приятелска среща. Родните национали се прибраха днес в София, а наставникът Михаил Мадански освободи контузеният Иван Бандаловски, Георги Сърмов, който не можа да се възстанови от травмата, която лекуваше през седмицата, бранителят на ЦСКА Пламен Крачунов и халфовете на Литекс Александър Цветков и Георги Миланов. Те двамата ще се присъединят към младежкия национален отбор за квалификацията с Люксембург.

На летище "София" днес бранителят на ЦСКА Иван Бандаловски бе посрещнат от администратора на "армейците" Кирил Костов. Бандата се появи с чифт патерици, след като снощи играчът получи контузия в контролната среща на България с Украйна. Бандаловски бе пратен на ядрено-магнитен резонанс във ВМА и след него ще стане ясно колко сериозна е травмата.

"Организацията е добра, момчетата са щастливи и въпреки това не се получава. Имахме нови момчета, някои се завърнаха, треньорът е нов... Като цяло много работа ни чака още. И то работа на всички нива - клубове, национални треньори... Много работа. Има млади играчи и ще трябва време и търпение. В момента не се получава това, което всички ние очакваме. Отборът се обновява в движение. Мисля, че дори още по-драстично трябва да се обнови отбора ни. Имам предвид още повече нови играчи да бъдат налагани" заяви Боби Михайлов.

"Не е фатално дали ще сме последни в групата. Футболът е изравнен, виждате отбори като Албания какво правят. Трябва да приемем нещата, това е реалността в момента. Не говоря за завръщане на Бербатов, а за обновяване на отбора. Димитър е класен играч, но искаме да обновяваваме. Стилиан Петров призова да не връщаме младите в младежкия отбор. Мадански обаче ще прецени, че не може да ощетим младежкия отбор. Играчите се правят по клубовете, а националния отбор е последното стъпало за футболистите. Преди Нова година със сигурност ще има решение за това кой да е национален селекционер", завърши Президентът на БФС.

  Сподели
114