Изхвърлиха Дрогба от националния отбор на Кот д'Ивоар


Н. Гавазов

Изхвърлиха Дрогба от националния отбор на Кот д'Ивоар

Старши-треньорът на националния отбор на Кот д'Ивоар Франсоа Зауи взе решение да отстрани от представителния тим на страната нападателя на Челси Диде Дрогба, а също така да го лиши от капитанската лента, съобщи новината SuperSport. До тази мярка наставника на „слоновете" прибягна, след като футболистът закъсня с два дни за лагер-сбора преди двубоя с Бурунди, който е част от квалификациите за класиране на финалите на турнира за Купата на африканските нации (CAN).

По решение на Зауи, новият капитан на националния отбор ще бъде 30-годишният полузащитник Дидие Зокора, който защитава цветовете и на турския Трабзонспор.

Както е известно, Зауи, който пое „слоновете" през август миналата година се слави с твърд характер и е привърженик на желязната дисциплина. Той има за задача не само да класира отбора за Мондиал 2014, но и да спечели турнира за Купата на африканските нации.

В момента Кот д'Ивоар е начело на 8-ма квалификационана група с 15 точки от 5 мача и на практика, двубоят с Бурунди е без значение за крайното класиране в групата.

 

  Сподели
104