Божинов: Няма да играя за България, докато Матеус е треньор


В. Мухарски

Божинов: Няма да играя за България, докато Матеус е треньор

Нападателят на Спортинг Валери Божинов даде скандално интервю пред "Канал 3". Нападателят заяви, че докато Лотар Матеус е селекционер на националния ни отбор, той няма да играе за България. Според него срещу методите на германеца били още Станислав Манолев и Ивелин Попов.

"Подкрепям всички колеги, които са срещу него. Той изговори хиляди лъжи, не само за мен. Той е човек, който говори едно, а прави друго. От една година го слушам какво говори за мен и за колегите ми. На всичкото отгоре той вика играчи, които не трябва да играят. Аз не съм голяма звезда, но той вика играчи, които не трябва да са в отбора. Нямам нищо против тези момчета, но те нямат синхрон, няма колектив. Не се разбират и постоянно има конфликти и глупости", заяви Божинов.

Футболистът е обиден на Матеус, че е дошъл да го гледа само в един мач. Нападателят направи сравнение между германиеца и предишния селекционер Станимир Стоилов.

"Не лъже само мен. Лъже за Манолев, за Рангелов, за Попов. Идва да ме гледа само в един мач, в който не съм във форма и си прави изводи. Мъри преди пращаше човек на всеки мач на българин в чужбина. Затова докато е този треньор, аз няма да играя за България. От една година не съм в националния отбор. Дойде ли нов треньор ще искам да играя за България, да давам всичко от себе си за този отбор, за народа, за държавата", добаи Божинов.

  Сподели
117