Димитър Пенев: Мачът вчера го гледах на прескок, превключвах и на други канали


FUTBOL-TV

Димитър Пенев: Мачът вчера го гледах на прескок, превключвах и на други канали

Легендата на българския футбол и ЦСКА Димитър Пенев говори преди дербито с Левски. Първото дерби за сезона между сини и червени е на Националния стадион "Васил Левски“ в събота от 15:45 часа.

"Всички, които обичат футбола в България и Европа, винаги са наблюдавали тези мачове, защото футболистите от двата състава са давали много голям принос за националните гарнитури. Плюс това винаги амбицията е била между тези два клуба кой ще бъде първи, кой втори. Надявам се да има от феновете и на двата състава интереса. Много времена минаха, винаги са били интересни двубоите“, започна Димитър Пенев пред "Тема Спорт".

"Тази тема (как) не мога да я коментирам, защото това е малко обида за колегите треньори, които водят отборите. Това, което е минало през мен, винаги са ни казвали, "играете със сериозен противник, играете за титла“. Интерес е имало винаги и за в бъдеще, мисля, че има добър интерес от феновете, но някои от феновете, когато идват за първи път, за втори път, ако ги попитате колко състезатели са от България, те ще блокират и ще ви развалят апаратите да не го снимате“, бе отговорът на Пенев на въпрос за това какъв трябва да е подходът на ЦСКА в мача с Левски.

"Това са техни отношения. Те отговарят за състава, за играта, за всичко това, което ние може след всеки един мач да вземем участие. Но преди такива мачове това е основната работа на треньорите и тези, които са покрай треньорите“, бе мнението на легендата на българския футбол за част от коментарите на Станислав Генчев и Александър Томаш.

"Гледах на прескок. Включвах и други мачове. Какво да го коментираме? Няма смисъл да го коментираме. След като загубим, трябва да бъдем по-спокойни външно, а вътрешно винаги се повтарят от историята мачове за националния отбор, ЦСКА, Левски. Засега съм здрав, никъде не ме боли. Не мога да правя такъв анализ. Не трябва да давам някаква оценка. Очаквам да видим един добър мач за нашето първенство и да го сравним с балканските и европейските страни на това ниво“, коментира Пенев за представянето на националния отбор при загубата от Северна Ирландия.

  Сподели
53