Дешан: Лампичката отново светва за Погба


Н. Гавазов

Дешан: Лампичката отново светва за Погба

Старши треньорът на френския национален отбор Дидие Дешан реагира на намаляването на периода на дисквалификация на полузащитника на Ювентус Пол Погба.

"Лампичката светва отново за Пол Погба. Той има да премине през някои етапи, но това е страхотна новина. Той ще може да играе отново през март. Говорих с него по телефона доста често през този период, който бе много труден за него.

Това пак е санкция, но по-лека. Погба вече знае, че през март 2025 г. ще може да играе отново и тъй като той толкова много обича футбола, това е страхотна новина за него“, заяви Дешан, цитиран от RMC Sport.

Припомняме, че през август миналата година френският полузащитник даде положителна допинг проба. На 29 февруари антидопинговият съд потвърди решението футболистът да бъде отстранен за четири години. След като съдът реши да спре Погба, той подаде жалба. На 7 октомври Спортният арбитражен съд (CAS) обяви, че е намалил наказанието на френския полузащитник на 18 месеца. Така той ще може да се завърне към официалните мачове през март 2025 г.

  Сподели
139