Десподов изравни Балъков, задмина Гунди и Копата


FUTBOL-TV

Десподов изравни Балъков, задмина Гунди и Копата

Капитанът на националния отбор Кирил Десподов се изравни с една от големите легенди на българския футбол Красимир Балъков с вчерашния си гол срещу Северна Ирландия, с който откри резултата. Това бе 15-о попадение за крилото с фланелката на трикольорите, колкото има и Бала, припомня "Тема Спорт". Ексзвездата на Спортинг Лисабон и Щутгарт обаче се е нуждаел от цели 91 мача, за да стигне до тази кота, докато футболистът на ПАОК го направи за 51 участия. Интересно е, че това стана пред очите на Балъков, който беше на трибуните на стадион "Христо Ботев“ в компанията на Христо Стоичков и президента на БФС Георги Иванов.

Така Десподов се залепи в голмайсторската класация за Асен Панчев, Тодор Диев и Ивелин Попов, които са били точни по 16 пъти за България. Крилото е на 5 попадения от влизане във вечния Топ 10, който се затваря от Димитър Миланов-Пижо с 20. Лидер е Димитър Бербатов с 48.

Вчера срещу Северна Ирландия Десподов задмина огромни фигури като Георги Аспарухов-Гунди и Иван Зафиров-Копата по участия. Двамата са защитавали цветовете на родината по 50 пъти.

  Сподели
20