Илиан Илиев след победата: Ще градим отбор за Световното първенство


FUTBOL-TV

Илиан Илиев след победата: Ще градим отбор за Световното първенство

Селекционерът на България – Илиан Илиев, отдаде победата над Северна Ирландия с 1:0 на публиката на стадион "Христо Ботев“. Илиев благодари на хилядите по трибуните и обясни как "лъвовете“ са предвидили всичко, което са готвили северноирландците в тактически аспект. Наставникът каза обаче, че тимът му трябва да надгражда над успеха си.

"По-лесно се говори сега. Не че ако не бяхме победили, щяхме да говорим по-трудно. Но след толкова време, да постигнеш победа, е важно за колектива и настроението. Искам да благодаря на публиката. Почувствахме се като домакини Надявам се на следващия мач с Люксембург да има същата атмосфера. Голяма част от победата се дължи на тях“, заяви Илиев.

"Ние решихме да играем по-агресивно, по-нападателно и мисля, че даде резултат. После направихме промени да запазим резултата. Проведохме мача както трябва“, продължи треньорът..

"Влезе в нашите тактически планове. Предвидихме всичко. Толкова време нямаме победа в квалификационен мач, това е Лига на нациите. Имаме качествата да създаваме повече проблеми на такъв отбор“, продължи той.

"Доволни сме, че имаше настроение, дойдоха хора, доволни сме, че играхме със самочувствие. Имаме много повече да градим, за да дойде момент, в който имаме отбор, готов за Световно първенство“, завърши Илиев.

  Сподели
25