Илиев: Най-недоволен съм от това, че не отбелязахме гол


Н. Гавазов

Илиев:  Най-недоволен съм от това, че не отбелязахме гол

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Илиан Илиев отказа да хвърли вината върху Филип Кръстев, който остави тима с 10 души в 74-ата минута и ограничи шансовете за финален натиск. Българският отбор имаше сериозна доминация през първото полувреме, но пропуски, солидни вратарски намеси не позволиха да има материализиране на превъзходството.

Така "лъвовете" си тръгват с 0:0 от Залаегерсег, където играха с отбора на Беларус в първата среща от група С3 на турнира Лига на Нациите.

"Най-недоволен съм от това, че не отбелязахме гол, за да победим. Бяхме подготвени за схемата на противника 5-3-2, да въртим фланговете, да опитваме каквото се прави срещу тази схема. В такива мачове трябва да вкарваш".

"И след първото полувреме влязохме в тяхното русло. И въпреки изгонването на Филип, продължихме да търсим гол, но не успяхме. Така че няма от какво да съм недоволен – въпреки че бяхме с човек по-малко, търсихме победата. Но техният вратар се намеси много силно. Остава това желание да го вкараме в следващия мач".

След това той се фокусира върху следващата среща – на 8-и септември със Северна Ирландия. Нека хората, които искат да ни подкрепят, да го направят. Мачът със Северна Ирландия се явява изключително важен. Трябва да покажем същото желание.

Помолен да коментира червения картон, той каза: "Понякога има инстинкти, които не можеш да ги контролираш. Не го виним и не трябва да го обвиняваме. Това са неща, които са част от футбола. Той направи това движение в стремежа си да отнеме топката, реагира инстинктивно. Ако постигнем победа срещу Северна Ирландия, всичко си идва на мястото. Нямахме драми с изгонването. С човек по-малко не останахме с много дефанзивни хора, а търсихме атаката".

За смяната на капитана Кирил Десподов и дали той е бил достатъчно убедителен, треньорът отговори: "След като останахме с 10 човека, хората отпред трябва да затрудняват противника при изнасянето. Вие видяхте - сменихме цялата тройка в атака. Ако изнасят лесно могат да ни затруднят. Ради Кирилов, Алекс Колев и Десподов се представиха добре. Резервите Мартин Минчев, Станислав Иванов и Ахмед Ахмедов се включиха добре и създадоха ситуации".

След това той каза, че пропуснатата победа не е добра като цяло за стратегията, но е доволен от самочевствието и постоянното търсене на вратата на противника.

На въпрос дали тимът се учи да доминира и увеличава минутите на контрол върху топката, Илиев обясни: "Беларус дадоха инициатвата. Не мога да преценя дали я взехме или те я дадоха, за да итраят на контраатака. Когато имахме топката сме доволни. Чакаме момента за гол, а изпускаме, изпускаме".

  Сподели
25