Филип Кръстев: Не сме уплашени или притеснени от Беларус


FUTBOL-TV

Филип Кръстев: Не сме уплашени или притеснени от Беларус

Халфът на българския национален отбор – Филип Кръстев, говори пред медиите преди излитането на тима от Летище София в посока Унгария за първия мач на "лъвовете“ от тазгодишното издание на Лигата на нациите – срещу Беларус.

"Според мен е задължително да стартираме с победа, защото започват официалните мачове и всички знаем колко важна е Лигата на нациите и колко може да ни помогне за в бъдеще, така че е задължително да спечелим първия мач“, започна Кръстев.

"Да, разбира се, всички в отбора са мотивирани, излизаме в тези мачове с целта да спечелим групата и трябва да започнем с две победи“, категоричен е той.

Кръстев говори за колектива в тима: "Да, мисля, че има промяна спрямо предишните селекционери. Мисля, че сега колективът е на по-високо ниво, когато играем на терена, сякаш повече знаем какво правим и играем по-отборно от преди. Това може да помогне на всеки от нас да покаже по-добра игра и да сме по-добър отбор“.

"Той е нов стар отбор. В момента се чувствам много добре, щастлив съм на мястото, на което играя, това е най-важното, това ми помага да играя добре и трябва да продължавам да се развивам, да изчиствам слабостите си и да подобрявам качествата си“, каза той за престоя си в Цволе.

"Да, аз мисля, че холандското първенство е благоприятно за мен, защото се играе открит футбол. Всеки мач имам шанс да играя с топката, да се покажа. Най-важното е, че в моя отбор изпитвам удоволствие от играта, хората ме уважават и ще дам всичко от себе си да им се отблагодаря“, допълни Филип Кръстев за комфорта, който изпитва в нидерландското първенство.

Той нямаше как да не спомене и Пламен Андреев, който бе трансфериран от Левски във Фейенорд: "Да, чухме се с Пламен още преди трансфера, много съм щастлив за него и като се приберем от лагер с националните отбори, със сигурност ще се видим в Нидерландия. Не знам, ще видим, моята мечта е да играя в Топ 5 първенствата и може след време да се срещнем там“, каза халфът.

Относно Беларус, той заяви: "Треньорският щаб със сигурност ги е разузнал и ще направи всичко възможно да ни подготви. Мисля, че мачът ще зависи повече от нас и ако излезем и си свършим работата, не мисля, че можем да бъдем уплашени от Беларус или по някакъв начин да бъдем притеснени, но ще се подготвим“.

"Да, още съм на 22 години, но съм бил в доста клубове и съм работил с различни хора. Мога да се адаптирам, моментното състояние ми помага, защото играя във всеки мач и съм във форма. По този начин мога да бъда по-полезен на националния отбор“, каза той за своето моментно състояние.

  Сподели
24