Ясна е програмата на националите преди септемврийските мачове


Н. Гавазов

Ясна е програмата на националите преди септемврийските мачове

Националният отбор на България ще стартира подготовка за предстоящите първи мачове от турнира Лига на нациите срещу Беларус (на 5 септември в унгарския град Залаегерсег) и Северна Ирландия (на 8 септември в Пловдив) в неделя, 1 септември.

В понеделник, 2 септември, “лъвовете" ще тренират от 18:30 ч. в Национална футболна база “Бояна", като първите 15 минути от заниманието ще бъдат открити за журналисти. Двайсет минути преди старта на тренировката – в 18:10 ч. – националният селекционер Илиан Илиев и един от футболистите ще застанат пред представителите на медиите.

Националният отбор заминава за Унгария в сряда, 4 септември, с чартърен полет в 11:30 ч. от Терминал 2 на летище “София". Преди селекцията на Илиан Илиев да се качи на самолета, един от играчите ще говори пред журналисти.

По-късно същия ден от 18:00 ч. местно време (19:00 ч. българско) наставникът Илиан Илиев и един футболист ще дадат официална пресконференция на стадион “ZTE Арена" в Залаегерсег. Веднага след това в 18:30 ч. местно време (19:30 ч. българско) започва и тренировката на “лъвовете", като през първия четвърт час заниманието ще бъде отворено за журналисти.

Националният отбор ще се завърне на българска земя в петък, 6 септември, като ще кацне по обяд на летище “Пловдив". В събота, 7 септември, от 17:00 ч. на стадион “Христо Ботев" ще се проведе официалната пресконференция на българския тим преди срещата със Северна Ирландия. В 17:30 ч. започва тренировката на “лъвовете", като отново представителите на медиите ще имат достъп през първите 15 минути.

В 18:00 ч. отново в залата за пресконференции на стадион “Христо Ботев" ще стартира и брифингът на гостите от Северна Ирландия, които след това ще направят и своята официална тренировка. Тя е с начален час 19:00 и също ще бъде достъпна за журналисти през първите 15 минути.

  Сподели
28