Десподов: Знаете, че вече статичните положения са изключително важен ход


FUTBOL-TV

Десподов: Знаете, че вече статичните положения са изключително важен ход

Капитанът на България Кирил Десподов смята престоят за седмица в Азербайджан за ползотворен. "Лъвовете" спечелиха с 1:0 над Танзания, а снощи завършиха 1:1 с домакините от Азербайджан.

В София той говори как е видял едноседмичния лагер заедно с мачовете в Баку.

"Аз не съм човека, който трябва да дава оценки. По принцип те се дават от вас, медиите, от феновете и от хората, които да нагоре – като треньори, ръководители и т.н. Аз мисля, че направихме един добър лагер, получиха се два добри мача. Вчера с Азербайджан можеше и да спечелим, можеше накрая и да загубим мача. Като цяло – позитивен турнир", заяви капитанът на България.

В изминалите квалификации за Евро 2024, българският състав загуби много мачове и точки с инкасирани голове в последните минути. Тази тенденция се запази и сега, след като Азербайджан изравни в 86-ата минута. Десподов беше попитан дали причината е загуба на концентрация в края на срещата.

"Ами може би наистина липса на концентрация. Жалко, да. В доста мачове допуснахме голове в последните минути. Но вярвам, че с течение на времето, с трупане на опита, ще се оправят тези неща".

Крилото на гръцкия ПАОК се разписа с неспасяем свободен удар срещу Танзания в петък, а вчера отново изпълни чудесно статично положение, но в този случай вратарят на домакините Магомедалиев спаси.

"Благодаря за оценката, че съм вкарал красив гол, но не работя специално върху това. Да, можеше да вкарам още едно красиво попадение. Но поздравление за вратаря, защото спаси невероятно. Тренирам по принцип много статични положения. Знаете във футбола вече статичните положения са изключително важен ход, който може да ти донесе трите точки в мача. И върху други неща работя", обясни Футболист номер 1 на България за 2023-а година.

  Сподели
80