Илиан Илиев: За първи път е малко по-спокойна обстановката


FUTBOL-TV

Илиан Илиев: За първи път е малко по-спокойна обстановката

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Илиан Илиев говори пред журналистите след края на турнира FIFA Series в Баку. В петък българите победиха Танзания, а снощи завършиха 1:1 с Азербайджан.

Варненският специалист говори за хубавите и лошите неща, за целите, които е поставил на играчите като развитие на отбора.

"За първи път се събрахме така за повече време и също така в малко по-спокойна обстановка, спомняте си първия лагер за нас. През есента на миналата година пак с два мача, бяха малко и турбулентни нещата. Ние направихме една тренировка сериозна, а през останалото време е мач, възстановяване и подготовка за следващия", описа седмицата в Баку Илиев.

"Като цяло имаше и нелоши неща, както и неща, които доста трябва да се оправят. Но в такава ситуация, в каквато е футболът ни, и малкото добро, което се появи да го поощряваме, както го направихме пред футболистите. Тъй като вчерашния мач видях огромно желание от всички. Имахме добри моменти и не толкова добри. Но добрите трябва да станат в по-големи периоди в мачовете"

Попитан върху какво очаква да му се стовари най-много работа, треньорът на националите заяви: "Върху самочувствието, върху контрола на топката. Това са свързани неща. Второ – видяхте, че вчера се опитахме да играем високо. Но имаше моменти, в които не се реагира правилно и се позволи на противника да направи контраатаки. Но пък голямото желание да пресираме високо, да отидем далече от нашата врата, което стана след 1:0 особено, трябва да го изтъкнем като позитив. Тъй като в мачовете, които предстоят, говоря за Лигата на Нациите със сигурност ще има такива мачове. А именно да тръгнем, да стоим високо, да търсим головете, ако искаме да спечелим групата естествено".

Смяната на постове на Валентин Антов във вчерашната среща предизвика и доста въпроси, на Илиев обясни защо е започнал с играча на Кремонезе като десен бек, а и защо го е преместил в средата на терена: "Вальо Антов принципно е вътрешен халф. Да играе централен защитник, но е бил и на поста в средата на терена. Разбирам да направя Киро Десподов десен защитник или някой друг, но не. Просто за Вальо така се стекоха обстоятелствата. На полувремето при травмата на Илия Груев, знаете и с поста на Вальо на десен защитник, където не се чувстваше в някои ситуации комфортно, макар и да направи добри включвания в атака, решихме с една смяна да решим два казуса. Пуснахме Галчев и преместихме Антов по-напред. Така с една смяна спечелихме две позиции", обясни треньорът.

  Сподели
94