Драматична победа за Чили (видео)


Н. Гавазов

Драматична победа за Чили (видео)

Чили победи Перу с 1:0 в мач от третия кръг на група С от турнира Копа Америка. Единственото попадение дойде в добавеното време на срещата, след автогол на Корсо, благодарение на който чилийците завършиха на първо място в групата и се класираха за четвъртфиналите. Перуанците, въпреки поражението също се класираха за плейофите, като един от двата най-добри отбора завършили на трето място.

През първото полувреме играта бе равностойна, с малко по-активни действия от страна на играчите на Перу, но без особени голови положения. Втората част бе по-интересна, като скоростта в действията на 22-та се увеличи и това доведе до интересни ситуации пред двете врати. И двата отбора завършиха мача с по десет души на терена, тъй като Джанкарло Кармона и Жан Бесежур бяха изгонени след едно създало се меле в 62-ата минута.

Когато всички очакваха двубоя да завърши наравно, в добавеното време топката рикошира в тялото на Корсо след едно центриране и попадна изненадващо в собствената му врата, като по този начин 22-годишният защитник донесе успеха на чилийците.

 

  Сподели
84