Донарума: Това можеше да бъде дузпа


Н. Гавазов

 Донарума: Това можеше да бъде дузпа

Вратарят на ПСЖ и Италия Джанлуиджи Донарума призна, че спорната ситуация в края на снощния мач с Украйна е можела да се развие по друг начин. В добавеното време на срещата Михайло Мудрик получи топката в наказателното поле, след което Браян Кристанте посегна към тялото му и украинецът падна.

Реферът Хесус Хил Мансано запази мълчание, а и не получи сигнал от ВАР, така че двубоят завърши 0:0, с което Италия се класира за финалите, а Украйна отива на плейофи.

“По време на самия мач не разбрах добре какво се случи в тази ситуация. После, след като изгледах запис, бих казал, че по мое мнение това можеше да бъде отсъдено като дузпа.

Ние сме много щастливи. Ние сме там, където заслужаваме, въпреки всички трудности, които имахме. Благодарение на новия селекционер и на целия отбор се върнахме. Отиваме там като защитаващи титлата си и отново ще дадем най-доброто от себе си, знаейки, че можем да успеем, ако играем с този дух. Благодарим на всички наши фенове. Те ни оказаха невероятна помощ в последните минути. Всички бяхме единни", заяви Донарума.

  Сподели
164