УАФ реагира на решението на УЕФА за отборите на агресора


Н. Гавазов

УАФ реагира на решението на УЕФА за отборите на агресора

Украинската футболна асоциация (УАФ) отговори на решението на УЕФА да върне младежките отбори по футбол на страната агресор и спонсор на международния тероризъм Русия в международни състезания. Украинските футболни служители призоваха други страни да бойкотират мачовете срещу руснаците.

"УАФ категорично осъжда решението на УЕФА да върне отборите U17 от Руската федерация в международни състезания. Украинската футболна асоциация настоява за запазване на предишните решения на УЕФА и ФИФА за недопускане на всички руски отбори да участват в международни състезания под егидата на тези организации.

УАФ потвърждава, че няма да участва в никакви състезания с участието на руски отбори и се обръща към останалите асоциации-членки на УЕФА с молба да бойкотират евентуални мачове с участието на отбори от Руската федерация, при условие че бъдат допуснати.

Настоятелно призоваваме УЕФА да преразгледа това решение и да потвърди предварителното решение за пълното изключване на всякакви отбори от участие в международни състезания“, се казва в изявление на официалния сайт на УАФ.

  Сподели
436