Сърбия ще постигне целта си в Разград


FUTBOL-TV

Сърбия ще постигне целта си в Разград

България - Сърбия
Стадион: "Хювефарма Арена", Разград
Дата: 20.06.2023 г.
Час: 21:45


България приема Сърбия на стадиона в Разград в европейска квалификация. "Трикольорите" са твърдо на последното място, като вече играят единствено за честта си. Сърбите от своя страна имат нужда от трите точки, за да се класират на Евро 24. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

Това може би ще е последният мач на Младен Кърстаич като национален селекционер. Съвсем наскоро спортният директор Георги Иванов-Гонзо обяви, че в БФС не са говорили да сменят треньора, но вероятно думите му са били повече в защита на сърбина за предстоящите мачове. Евентуално оставане на Кърстаич би могло да бъде опция единствено при успех над изглеждащия далеч по-класен тим на Сърбия.

Селекционерът на България вероятно ще направи няколко промени в състава. Не е изключено за пореден път да има дебютанти в състава - нещо, което често се вижда при този треньор. Сигурни от първата минута са капитанът Кирил Десподов, както и Марин Петков. Последният вкара гол на Литва и като цяло е считан за любимец на Кърстаич. Илия Груев също ще стартира от първата минута. Ивайло Чочев пък може и да остане на пейката. Той доскоро не бе викан в националния, но след серия добри игри и критики от медиите - Кърстаич промени мнението си. Чочев обаче не блесна особено срещу Литва и не е изключено този път да остане на пейката.

Сърбия загря за визитата си в Разград със зрелищен обрат и успех с 3:2 в контролна среща с Йордания. Така те ще дойдат с повишено самочувствие за сблъсъка с България след четири дни. В този мач обаче в тима на западните ни съседи имаше много експерименти със състава.

Нападателят на американския Лос Анджелис Галакси Деян Йовелич ще бъде със сигурност титуляр за сръбския национален отбор в утрешното гостуване на България. Това съобщи самият селекционер на сърбите Драган Стойкович-Пикси преди заминаването на отбора с чартърен полет от Белград до Варна.

"Срещу Йордания видяхме майсторска игра на Йовелич. Това означава ли, че той ще е титуляр в България? Да. Промените, които направихме в края ни донесоха игра с много пасове, от която се нуждаехме. Получихме контрол и изглежда, че успяхме с това", заяви Стойкович.

23-годишният нападател, роден в Босна и Херцеговина, до момента има пет мача за сръбския тим, а срещу Йордания вкара и първите си голове. Предвид конкуренцията в атаката на тима, за него нямаше място в състава за Мондиал 2022, но сега му се открива шанс да докаже качествата си.

И докато за Йовелич мястото в стартовите 11 е подарък предвид отсъствието на Александър Митрович, Лука Йович и Душан Влахович заради контузии, то гарантирани титуляри изглеждат на първо място капитанът Душан Тадич, а след това Сергей Милинкович-Савич и Андрия Живкович. Но още едно ново име може да блесне сред започващите мача и това е младият защитник Страхиня Еракович.

 

ПРОГНОЗА: БЪЛГАРИЯ - СЪРБИЯ 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
676