България ще измъкне 3-те точки от Литва


FUTBOL-TV

България ще измъкне 3-те точки от Литва

Литва - България
Стадион: "Дараюс и Гиренис", Каунас
Дата: 17.06.2023 г.
Час: 16:00


България гостува на Литва в Кунас в пореден мач от квалификациите за Евро 2024. "Трикольорите" се представят все по-слабо и са на последното 5-то място в своята група G. Евентуален провал ще означава, че селекционерът Младен Кърстаич почти сигурно ще бъде уволнен. Прогнозата на FTV и на Futbolbet обаче е за знак - 2.

Сръбският наставник на България има малко проблеми преди мача. Иван Турицов и Димо Кръстев се контузиха и отпаднаха от групата, след като иначе бяха повикани. Играчът на ЦСКА е получил травма след дербито с Левски. Именно играч на "сините" бе повикан на негово място - Патрик-Габриел Галчев. Димо Кръстев пък се яви на първите тренировки. Бранителят на Фиорентина обаче получи контузия на последното занимание на "лъвовете", която ще му попречи да вземе участие в следващите двубои. На този етап на негово място няма да бъде повикан друг футболист.

Напрежението при Кърстаич е доста голямо, като вече усилено се говори, че се търси негов заместник. Според някои медии Илия Груев-старши е фаворит да поеме националния отбор при провал в следващите две евроквалификации срещу Литва и Сърбия. В момента 53-годишният Груев е свободен. За последно той бе помощник треньор на Арминия Билефелд. Бившият халф обаче се рзадели с клуба през април миналата година. Интерсното е, че в момента твърда част от селекцията е синът му Илия Груев-младши, който е играч на Вердер Бремен. Именно той е един от сигурните титуляри за предстоящите мачове. Шансовете на “трикольорите" за класиране на финалите на Европейското първенство са минимални и за септемврийската сесия от мачове България може да има нов селекционер.

Националният отбор на Литва влиза във втората серия от eвропейските квалификации без трима от най-опитните си играчи, обяви селекционерът на тима Едгарас Янкаускас. Това са Арвидас Новиковас, Викинтас Сливка или Джугас Барткус. Причината е, че техните първенства приключиха преди няколко седмици или месец, така че играчите вече са започнали ваканционния си режим и са далече от най-добрата си форма.

До момента литовци и българи са без актив, като нашият национален отбор има два мача. Янкаускас обясни, че мачовете в края на сезона винаги са малко по-различни именно поради подобни причини - някои са във ваканция, други - уморени, а трети лекуват отлагани травми. Сливка играе за гръцкия Ламия, Новиковас е в израелския Апоел Хайфа, а вратарят Барткус също е в израелското първенство, но пази вратата на Ирони Кирият Шмона.

 

ПРОГНОЗА: ЛИТВА - БЪЛГАРИЯ 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
424