България стигна само до равенство в Подгорица (видео)


В. Мухарски

България стигна само до равенство в Подгорица (видео)

България завърши наравно 1:1 като гост на Черна гора в европейска квалификация на Градския стадион в Подгорица от група "G". Дебют за националите ни направи Маркиньос, който изигра силен мач. През първата част нашите създадоха само едно сериозно положение. В 38-ата минута Мартин Петров овладя добре топката и пусна към Христо Янев, който с хубав удар затрудни максимално стража на домакините.

Играчите на Черна гора на два пъти нацелиха гредата. Първо Саво Павичевич, в 40-ата минута, с много силен удар нацели лявата греда на вратата, пазена от Николай Михайлов. Само две минути по-късно Баша стреля с глава и нацели напречния стълб.

След почивката Стилиян Петров бе заменен принудително от Чавдар Янков. В 47-ата минута Бодуров обстрелва с глава вратата на домакините, но Младен Божович се справи с положението.

Така се стигна до 53-ата минута, когато страхотна атака на домакините завърши с подаване към Джалович, който със странична ножица вкара за 1:0. В 60-ата минута Янев опита прехвърлящ удар, топката обаче напусна очертанията на терена. В 65-ата минута Манолев нахлу по крилото и намери Ицо Янев, който от чиста позиция не успя да се разпише. В следващата минута Занев центрира по земя в наказатеното поле, където Ивелин Попов засече  и прати топката в мрежата на домакините за 1:1.

В 74-ата минута Божович бе много близо до това да се разпише, но ударът му мина встрани от вратата на Михайлов. В следващата атака действията на терена се преместиха пред вратата на Черна гора, където Манолев стреля с глава, но топката излезе в аут. Само минута по-късно отново играчът на ПСВ Айдховен обстрелва Младен Божович, но стражът се намеси подобаващо.

В 82-ата минута Маркиньос намери отлично Ивелин Попов, който сам срещу вратаря отново прати топката в мрежата на домакините, но преди това бе прозвучал сигнал за засада. До нов гол така и не се стигна и двата тима ще добавят по една точка към актива си.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
138