Георги Русев: В съблекалнята на никого не му беше приятно, личеше си


FUTBOL-TV

Георги Русев: В съблекалнята на никого не му беше приятно, личеше си

"Трудно се коментира след такава тежка загуба, ама трябва да продължим напред. Да работим още повече и да си изчистваме грешките възможно най-бързо, защото никой не ни чака. Искам да се извиня от името на отбора за представянето ни днес, защото не е приятно за цяла България, когато падаш по този начин", започна емоционално Георги Русев, в чиито очи се виждаха сълзи.

"Искам да благодаря на феновете за подкрепата, която ни дадоха в първия мач. Стадионът в Разград беше пълен, атмосферата беше страхотна. Днес също присъстваха доста българи. Съжалявам, че не успяхме да ги зарадваме дори с точка поне. Надявам се в бъдеще да имат повече поводи за радост".

"Не мисля, че в отбора има човек, на който не му пука (за резултатите). Няма да разкривам неща от съблекалнята, но на никой не му беше приятно, личеше си. Това е положението, сблъскахме се с реалността днес. Видяхте за какво иде реч. И пак ще се повторя – трябва да работим още повече, може би и още повече да вярваме в себе си, защото това ни остава явно. Преди почивката не съм си мислел, че могат да ни бият с голям резултат. Единствено си казвах, че ако вляза, трябва да дам всичко от себе си и да помогна".

"Не знам, нямам отговора какво ни отличава от другите отбори. Опитвахме се, нали? Не е да не сме се опитвали. През второто полувреме мисля, че поизравнихме играта. Създадохме някои положения, но мачът вече беше извън нашите сили. И така, не знам – отвътре на терена така се чувстваше, че не отстъпваме чак толкова много. Отстрани не знам как се е виждало. Но това е – 3:0. Нормално е да ни критикуват – падаме 3:0, и то до полувремето 3:0. Все пак ние защитаваме националния отбор. Не сме го искали, не е приятно. Смея да твърдя, че се раздавахме, но просто явно не ни достигат доста неща".

"Реалността е такава, че в момента тук се опитваме да изградим един отбор, който да играе приятен футбол. Днес се опитвахме да играем такъв. Не сме се затворили отзад, опитвахме се да пресираме, опитвахме се да изнасяме топката – къде се получаваше, къде – не. Но това е една част от пътя. Ако се окопаваме отзад и се молим да паднем с 1:0, не стигаш до никъде. Може и да инкасирахме днес доста тежък резултат, но особено през второто полувреме се опитахме да притиснем отбора на Унгария – създадохме някои положения. Имах 1-2 възможности, не успях да отбележа гол. Радослав Кирилов също, а и един хубав удар на Филип Кръстев, но не трябва да се задоволяваме с това. Трябва да гледаме напред, да сме конкуретно-способни на такива страни. Защото виждате техните играчи как играят и в какви отбори играят и то не е случайно. Изоставаме. То се видя днес, че изоставаме, но не трябва да губим вяра".

"Много съм разочарован, че не успях да вкарам. Особено срещу Черна гора, разочарованието беше голямо. Днес шансовете не бяха така чисти, но пак имах и пак не съумях да отбележа. Явно и аз трябва много да работя".

  Сподели
154