Унгария ще се поздрави с успех срещу България


FUTBOL-TV

Унгария ще се поздрави с успех срещу България

Унгария - България
Стадион: "Пушкаш Арена", Будапеща
Дата: 27.03.2023 г.
Час: 21:45


Вторият мач на България в квалификациите за Евро 2024 е визита на Унгария. При първия двубой българите инкасираха неприятна загуба срещу Черна гора в Разград. Това определено удари по амбициите на БФС за класиране на голям форум, макар че е едва първия мач. Сега на "трикольорите" предстои не по-трудно препядствие. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Националният селекционер Младен Кърстаич със сигурност ще направи няколко промени в състава. Сигурен за поста си може да бъде Дани Наумов. Вратарят изигра добър мач срещу Черна гора и е с основна заслуга гостите да не си тръгнат с още по-изразителна победа от Разград. Почти сигурно титуляр отново ще бъде и Кирил Десподов. Очакванията към капитана са били доста по-сериозни, като за това призна и Венци Стефанов. Въпреки това, Десподов едва ли ще загуби титулярното си място, като на него ще се разчита да поведе отбора към победа.

В щаба на Кърстаич се надяват, че Антон Недялков ще е на линия за мача. Бранителят на Лудогорец получи контузия, точно преди лагера на отбора. Въпреки това, той не отпадна от групата, а прави опити да тренира наравно със съотборниците си. За него ще се решава в последния момент преди мача. Георги Русев пък се очертава да е една от промените в стартовия състав. Той се появи като резерва срещу Черна гора, но се е понравил на треньорския щаб с изявите си на терена.

"Да, видях патриотизъм. Моите футболисти искаха победата. Черна гора се бореше и чакаше нашите грешки в средата на терена. Трябва да отидем с високо вдигната глава в Унгария. Сърбия е фаворит в нашата група, но все още имаме възможности. Черна гора победи заслужено в случая, но играчите показаха желание. Трябва да го повторим и в оставащите мачове", заяви треньорът на България.

"23,4 - това е средната възраст на момчетата, които излязоха с екипа на България срещу Черна гора. Всяко ново начало е трудно, но отказването не е вариант Горе главите! Сърце Душа За България!", оправдаха се националите в профила си във "Фейсбук".

Съперникът на България в квалификациите за Евро 2024 Унгария също изпитва кадрови проблеми преди преди двубоя с “лъвовете". Титулярният десен бранител Атила Фиола няма да може да вземе участие в срещата срещу нашите, след като е получил травма в коляното.

Очакванията бяха, че селекционерът Марко Роси ще разчита на опитният бек в стартовата единадесеторка за срещата с България, но сега ще трябва да се обмислят други варианти.

Селекционерът на Унгария Марко Роси е на мнение, че отборът му може да спечели срещу България. "Имам някои тактически идеи, които предадох на играчите, когато обявих състава. Получих положителна обратна връзка от момчетата. Не трябва и за минута да си мислим, че България идва в Будапеща да се защитава. Отскоро имат нов наставник, веднага промениха тактиката, атакуват, пресират високо. Така че изобщо не е сигурно, че ще притежаваме топката повече от тях, но трябва да опитаме, разбира се. В дадени периоди от мачовете срещу по-сериозните съперници сме ги принуждавали да се бранят дълбоко в тяхната половина, сега бих искал да видя повече от това", заяви италианският специалист.

 

ПРОГНОЗА: УНГАРИЯ - БЪЛГАРИЯ 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
574