Вальо Антов: Националният отбор тръгна в една много хубава посока


FUTBOL-TV

Вальо Антов: Националният отбор тръгна в една много хубава посока

Централният защитник на италианския Монца и на българския национален отбор по футбол Валентин Антов смята, че Люксембург е бил сериозен противник. Двата отбора завършиха 0:0 в последната си проверка за 2022-а година, а 22-годишният Антов смята, че срещата е могла да завърши във всяка една посока.

"Този мач беше различен. Бяхме излезли "много високо", играхме "един срещу един" през по-голямата част от срещата. Нормално е, както ние имахме положения да отбележим гол, така и те имаха. Трябва да ги имаме предвид тези неща, защото има различни мачове. Този беше с висок интензитет. Като цяло мисля, че се получи хубав двубой".

Младият съдия от Литва показа 13 жълти картона в срещата, като един се превърна в червен за домакините. "Да, имаше картони, но както казах този мач беше малко по-специфичен. Интензитетът беше много по-сериозен, излизахме да бием противника рано. Но е нормално – когато един играч иска да се освободи от близка персонална опека, се получават фаулове, картони. Но не мисля, че се е получило нещо грубо и смятам, че всичко беше в рамките на спорта".

"Според мен, националният отбор тръгна в една много хубава посока. Развиваме се, опитваме нови неща. Отборът вече започва да придобива някакъв стил. Люксембург е много сериозен съперник. Имахме обаче ситуации да спечелим. Изгражда се един добър колектив и се надявам да показваме все по-добри игри и през март месец да се борим, коментира Антов предстоящите Европейски квалификации.

  Сподели
227