Хърватия - Дания: Заложете на точен резултат


Н. Гавазов

Хърватия - Дания: Заложете на точен резултат

Хърватия - Дания

Стадион: "Максимир", Загреб

Дата: 22.09.2022 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Давиде Маса (Италия)

Хърватия приема Дания в мач от петия кръг на груповата фаза на Лигата на нациите.

Хърватите започнаха с поражение в тази Лига на нациите, а отборът подходи към предстоящия мач с поредица от две победи. В същото време домакините нямат загуба вече 3 мача. Хърватският национален отбор със същия резултат 1:0 успя да победи и Дания, и Франция. Въпреки това те са зад Дания, на втора позиция, със 7 точки в сметката си. Първите резултати в турнира са загуба с 3:0 от Австрия и равенство 1:1 с французите. Заради поражението от австрийците тимът на Златко Далич е с отрицателна голова разлика от -1 (3:4).

Припомняме, че по-рано Хърватия спечели групата в квалификациите за Световното първенство, което започва през ноември тази година.

Дания проби в турнира с две победи. След като победиха Франция с 2:1 като гост, датчаните се наложиха над Австрия със същия резултат. Само четири дни по-късно обаче скандинавците отстъпиха с 1:0 на хърватите у дома си. Това разочарование обаче трая само три дни - до успеха с 2:0 над Австрия, благодарение на което датчаните успяха да се откъснат от хърватите, като спечелиха 9 точки. Дания има най-добра разлика в групата. Тя има 6 гола и 3 пропуснати. Това не е изненадващо, тъй като червено-белите отбелязаха поне два гола в 5 от последните 6 мача. Също така отбелязваме, че датчаните спечелиха 3 от 4 мача като гост, включително 2 в Лигата на нациите.

Четирима футболисти от Динамо Загреб, които си проправиха път до груповата фаза на Шампионската лига, заслужиха повиквателна в националния отбор на Хърватия. Още двама играчи бяха повикани от Хайдук и един от Осиек. Останалите хървати представляват чужди клубове. Сред тях са капитанът Лука Модрич от Реал Мадрид и нападателят Иван Перишич от Тотнъм. Деян Ловрен също е тук.  Сред неповиканите играчи са защитникът Шиме Върсалко, който се оттегли от националния отбор, както и защитникът на Саутхемптън Дуе Шалета-Цара и нападателят на Волфсбург Йосип Брекало.

Само двама датски футболисти играят в датската Суперлига. Но седем играчи дойдоха в националния отбор от Висшата лига, включително полузащитникът на Манчестър Юнайтед Кристиан Ериксен. В националния отбор се открояват защитникът на Милан Симон Кяер, защитникът на Барселона Андреас Кристенсен и халфът на Тотнъм Пиер-Емил Хойберг. Заради контузии в националния отбор не бяха повикани полузащитникът Кристиан Ньоргаард, както и нападателите Йонас Винд, Андреас Корнелиус и Роберт Сков.

Хърватия – Дания: историята на срещите лице в лице

Между 1996 и 2022 г. Хърватия и Дания изиграха седем директни срещи с различен статус. Хърватия спечели три мача, два пъти бе записано равенство, а Дания спечели две. Най-важният мач лице в лице между тези отбори се проведе на ⅛ финала на Световното първенство през 2018 г. Тогава хърватите след равенство 1:1 победиха датчаните след изпълнение на дузпи.

Хърватите малко вкарват, но пък за сметка на това хората на Далич играят стабилно в защита. "Шахматистите" имат само 4 гола в последните си пет срещи, за това очакваме равностоен и упорит мач "до първия гол". Друг интересен факт е, че в осем от 11 двубоя с участието на Дания вкара само един отбор. От тези осем мача, пет завършиха с успех на скандинавците.

С оглед на казаното по-горе, нашето предложение е за победа на Хърватия с 1:0 - точен резултат и знак "1" ще даде прилична печалба.

Прогноза: Хърватия - Дания 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
486