Украйна ще измъкне стратегическо равенство в Шотландия


Н. Гавазов

Украйна ще измъкне стратегическо равенство в Шотландия

Шотландия - Украйна

Стадион: "Хемпдън Парк", Глазгоу

Дата: 21.09.2022 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Маурицио Мариани (Италия)

Мачът от 2-ия кръг на УЕФА Лига на нациите Шотландия - Украйна ще се проведе на 21 септември в Глазгоу на стадион "Хемпдън парк" с начален час 21:45 българско време.

Шотландия влиза в срещата с 6 точки, но ако погледнем по-внимателно, ще видим, че британците ги спечелиха срещу аутсайдера Армения. И катастрофираха при първата си среща с по-сериозен противник - хората на Стив Кларк гостуваха на Ирландия в края на юни и загубиха с 3:0. Като цяло Шотландия няма победа в четири от последните си общо шест мача и загуби два от предишните си четири двубоя. Те допуснаха три или повече гола в два от последните си четири мача и също допуснаха два или повече гола в три от предишните си пет мача.

Украйна също има шест точки, но ако направим "дисекция" на двубоите на украинците, ще видим, че картината е съвсем различна. "Синьо-жълтите" победиха Ирландия като гост, пометоха Армения и направиха 1:1 с Ирландия в Лодз. Това прави хората на Олександър Петраков фаворити в групата, особено ако не загубят днешната среща. Като цяло украинците нямат загуба в 14 от 15-те си мача в Лигата на нациите.

Стив Кларк повика 25 души в националния отбор. Кийрън Тиърни, Райън Джак и Кени Маклийн се завръщат в националния отбор след възстановяване от контузии. По-малко щастливи бяха Андрю Робъртсън, Джон Сутар, Рос Стюарт и Лиам Купър, които не бяха повикани в националния отбор поради контузия или други причини.

Украинският национален отбор също има достатъчно загуби, като някои от тях са много неприятни. Георги Бущан и Александър Зинченко са лидери на отбора и стабилни основни играчи, но те няма да помогнат с Шотландия. Както Николай Шапаренко, който скъса връзки.

Преди около три месеца тези отбори вече се срещнаха в плейофния мач за билет за Световното първенство през 2022 г. Тогава украинците победиха отбора на Шотландия на "Хемпдън Парк" с голове на Ярмоленко, Яремчук и Довбик, но няма да отидат в Катар, тъй като загубиха финалния мач от отбора на Уелс. Още по-рано отборите се срещнаха два пъти в квалификациите за Евро 2008 и там си размениха домакински победи, но не напуснаха групата.

Украинският национален отбор идва отново в Шотландия, но този път не като фаворит. Ако в началото на лятото основният проблем на украинците бе липсата на игрова практика и неразбираема форма на мнозинството от играчите, сега пречка е загубата на двама лидери - Бущан и Зинченко. Загубата на Георги може да бъде още по-неприятна от отсъствието на играч на Арсенал, в последните мачове на националния отбор Бушан неведнъж или два пъти спасяваше партньорите си от допуснати голове.

Друго характерно нещо за тази среща е, че украинците като цяло не трябва да "късат ризите си" си и да търсят задължителна победа. Равенството устройва гостите и ще ги остави господари на позицията в групата. Шотландците от своя страна ще се опитат да намалят разликата, но не е сигурно, че ще успеят. Украинският национален отбор знае как да се защитава, а домакините просто нямат достатъчно атакуваща мощ, за да изтръгнат победата, всички лидери на шотландците в предната линия в момента не са в добра форма.

За това нашето предложение за тази среща е да заложите на знак "Х" и на под 2.5 гола в мача.

Прогноза: Шотландия - Украйна 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Украйна (Олександър Петраков)
 
Лунин
   
Караваев
Забарни
Матвиенко
Миколенко
Коваленко
Сидорчук
Малиновски
Ярмоленко
Яремчук
Мудрик
Кристи
Адамс
Фрейзър
Тиърни
Макгрегър
Макгийн
Патерсън
Тейлър
Макена
Хендри
   
Гордън
 
Шотландия (Стив Кларк)

Обоснована прогноза: Шотландия - Украйна 1:1

  Сподели
392